Kleurverschil in bakstenen

Het kan voorkomen dat er kleurverschil zit in de bakstenen gevel. Mogelijke oorzaken zijn hiervan dat niet alle stenen uit dezelfde batch komen of dat er per ongeluk een verkeerde pallet stenen door de metselaar verwerkt wordt. Vervangen van deze stenen is vaak geen optie de oplossing is vaak erger dan de kwaal. 

De GevelGoeroe heeft door jarenlange ervaring een methode ontwikkeld om bakstenen in te kleuren.
Met speciale pigmentstoffen brengen wij de stenen dan op de gewenste kleur zodat de kleurverschillen nauwelijks of helemaal niet meer opvallen.

Kleurverschil in het voegwerk

Door het carbonatatie-proces in de metsel- of voegmortel kan het bij ongunstige weersomstandigheden gebeuren dat de voeg aan de zichtzijde lichter kleurt dan oorspronkelijk de bedoeling is. Gelukkig kan dit in veel gevallen goed verholpen worden door de gevel grondig te reinigen met G15. 

Mocht dit niet het gewenste resultaat geven of is er daadwerkelijk sprake van kleurverschil door verschillende mortels, dan kunnen we het probleem ook oplossen door de voeg in te kleuren. Een tijdrovend karwei maar wel 100% resultaat.

Vlakken in het metselwerk

Vertoont uw gevel vervelende in het oog springende vlakken dan kan dit meerdere oorzaken hebben. Als er gemetseld wordt middels doorstrijken dan is het goed mogelijk dat zogenaamde dagproducties zichtbaar worden door onder andere kleurverschil in de voeg. Een ander veel voorkomend probleem is dat er tijdens het opperen de bakstenen slecht gemengd worden. 

Hierdoor kunnen bakstenen met dezelfde kleur verwerkt worden boven op een stuk gevel waar de stenen wel goed gemengd zijn. Ook kan het gebeuren dat de voegdiepte in verschillende gevelvlakken afwijkingen vertoont. Door schaduwwerking zullen dan ook gevelvlakken zichtbaar kunnen zijn. GevelGoeroe heeft in bovenstaande gevallen eigenlijk altijd wel een goede oplossing.

Voor

Na

Deze gevel moest afgebroken worden

Wij hebben dat voorkomen

Voor

Na